Klanten en reacties

Wat zeggen klanten en collega’s over Arbozorg Kooy? U leest het hier.

Hieronder het commentaar van een oud-huisarts die een dagje meeliep met mij:

“Via deze mail wil ik je nogmaals bedanken voor het feit, dat je me als voormalig gevestigd huisarts ( oud-huisarts, maar ik ben en voel me niet oud) in je bedrijfsgeneeskundige keuken bij ArboNed te Nijmegen hebt laten meekijken. Het werd een bijzondere dag, waarbij ik mijn percepties op de bedrijfsgeneeskunde in het algemeen en mijn blik op de uitvoering van het vak door jou heb kunnen en mogen bijstellen. Ik werkte als huisarts al veel, ook op eigen initiatief, samen met vele bedrijfsartsen en deed dat met veel instemming en ook genoegen van de onder mijn zorg zijnde patiënten. Toch heb je als huisarts minder zicht en voeling op diverse primaire werkprocessen en communicatieve processen daar omheen.

Die informatie(s) krijg je als bedrijfsarts gerichter en vaak ook gemakkelijker van jullie clientèle. Ik kreeg ook meer zicht op de relatie: bedrijfsarts tov de werkgever en tov de werknemer. Dat geeft vaak een keuzespanningsveld en heb jou zeer professioneel bezig gezien dat spanningsveld te hanteren en op een lager voltage te krijgen.

Tevens zag ik ook vele parallellen tussen jouw vakgebied en mijn primair vakgebied en kon aanschouwen hoe je elkaar additief kan zijn. De ouderwetse strijd: “dit probleem, deze patiënt, deze casus” is van mij behoort tot het verleden, ook al zijn vele van mijn collega’s daar nog niet bewust van.

Opvallend was de rust waarin je werkt. In de Nijmeegse setting werk je enerzijds solitair, toch ook niet alleen, gezien contact met andere collega’s en andere medewerkers van ArboNed. De rust beleefde ik als zeer ontspannend tov mijn ervaringen als praktiserend huisarts met agenda’s die elke dag ruim gefrustreerd werden door een niet verwachte vaak acute probleemdruk.

Voor mij is het nog duidelijker geworden, dat bedrijfsarts en huisarts samen moeten werken en dat die samenwerking vooral de patiënt/cliënt ten goede komt. Overigens het werk wordt er ook “leuker”door! Ik noem dat een hogere lolindex! Er zullen wat dat betreft betere en snellere directe communicatievormen moeten kunnen komen.

Op 26-02 heb ik nog een kans in je keuken te kijken en daar verheug ik me al op. Mocht ik je daarna met mijn eigen expertises en skills je nog op enige wijze van dienst kunnen zijn, dan kun je vast op mij rekenen, ik zal dan zeker tijds- en zo nodig andere afspraken met je kunnen maken.

Nogmaals dank voor de geboden gelegenheid, die mij mogelijk in de nabije toekomst een tot heden niet-verwachte nieuwe invulling kan geven van mijn arts-zijn, iets wat ik toch nog niet goed kan en wil loslaten.”

———————————————-